TEČAJI

Ustvarjati – pomeni dvakrat živeti
/Albert  Camus/

Naš namen: Vzbuditi v ljudeh ljubezen in žar ustvarjanja z glino. Glina je najmanj raziskana in spoštovana. Njeno poslanstvo je mnogo višje, kakor si lahko mislimo. Želimo, da postanemo skupaj ustvarjalni. Le tako bomo lahko ustvarjali možnosti in okoliščine, da boste izbrali naše programe za izobraževanje, za svoj prosti čas, za širjenje svojih meja, ….ali preprosto zato, ker iščete ustvarjalno druženje.

Tečaj ponuja zanimivo izobraževanje, ki ga vzljubiš in ti prinese mnogo zadovoljstva. Glina v rokah nas zapelje v svetove, ki se nam z leti in načinom življenja vse bolj odmikajo.

Prikazali in naučili vas bomo, kako se oblikuje in izdeluje izdelke iz gline ter vas spoznali z njenimi lastnostmi, tehnikami dela ob uporabi različnih pripomočkov. Poudarek je na soočanju keramike s trendi v sodobni umetnosti, veliko pozornost  posvečamo tudi izdelovanju in oblikovanju  lončarskih izdelkov iz lepih časov naših babic. Spoznali boste keramiko kot prosojni element in keramiko kot dekorativno, pripovedno formo.